Thuishulp Luxemburg

U zoekt thuishulp in de provincie Luxemburg? Vind snel professionele thuiszorg in uw buurt.

Thuiszorg voor senioren bestaat in heel wat vormen: poetshulp, strijkdienst, maaltijden aan huis, huishoudhulp bij boodschappen en koken, nachtoppas…

De tussenkomst van thuiszorgorganisaties kan het verschil maken tussen thuis blijven wonen en het verlies van zelfstandigheid voor senioren, kwetsbare mensen, mensen met een handicap en mensen met een beperkte mobiliteit. 

Er zijn heel wat vormen van thuiszorg, waarvan sommige zich specifiek richten tot senioren. MySeniors helpt u gekwalificeerde hulp vinden in het ruime aanbod: huishoudhulp, hulp bij dagelijkse hygiëne, gezinszorg, klusdienst, nachtoppas, levering van maaltijden… Na een ziekenhuisopname kunt u bijvoorbeeld beroep doen op thuisverpleging. Gediplomeerde verpleegkundigen kunnen instaan voor de zorgen die u nodig heeft of u helpen bij uw persoonlijke verzorging. Thuis kunnen blijven wonen is voor veel senioren erg belangrijk. Om dat comfortabel te doen, is het mogelijk een aantal dingen uit te besteden. Denk bijvoorbeeld aan onderhoud en poetswerk. Zo wordt het leven van elke dag weer wat eenvoudiger. Maar ook bij andere dagelijkse taken kan hulp welkom zijn. Bijvoorbeeld boodschappen doen, naar de markt gaan, kleine klussen, hulp bij het opstaan en aankleden of bij het slapengaan… Poets- en strijkhulp zijn eveneens mogelijk. Een tuinier kan senioren het onderhoud van de tuin uit handen nemen. Een thuishulp kan ondersteunen bij de administratie. Wie dat wenst, kan wel elke dag een maaltijd aan huis laten leveren. En wie zelf op pad wil, kan kiezen uit heel wat opties voor aangepast vervoer of vervoer met begeleiding. Gerust thuis blijven wonen, kan met een alarmsysteem dat in verbinding staat met een alarmcentrale. Zo kunnen senioren alleen wonen en toch snel hulp inroepen als dat nodig is na bijvoorbeeld een val. Op al die manier wordt het dagelijkse leven makkelijkeren comfortabeler. Zo hoeven senioren en hun familie zich daarover alvast geen zorgen te maken. Tegelijk voorkomt thuiszorg eenzaamheid en isolement. De persoonlijke band tussen een thuishulp en haar klanten is dan erg belangrijk. In sommige gevallen kunt u rekenen op een tussenkomst van uw ziekenfonds of kunt u beroep doen op een belastingvoordeel als u beroep doet op thuiszorg. Vind nu de thuishulp die u zoekt dichtbij u. 

De provincie Luxemburg is een Waalse provincie in het zuidoosten van België, aan de grenzen met het Groothertogdom Luxemburg en Frankrijk. In de provincie Luxemburg kan je heel wat interessante uitstapjes maken. De hoofdstad van de provincie is Aarlen en de provincie is erg rijk aan rivieren zoals de Semois of de Lesse. U kunt ergenieten van lekkere bieren, frietjes en wafels.