Thuiszorg Limburg

Zoekt u thuisverpleging in de provincie Limburg? We helpen u snel iemand te vinden uit uw buurt. Bij thuisverpleging kunt u terecht voor heel wat ondersteuning voor senioren: van hulp bij persoonlijke hygiëne tot verzorgingen het toedienen van medicatie.

Een beroep doen op thuisverpleging kan helpen om langerthuis te blijven wonen. Zo kunnen senioren die (tijdelijk) extra zorg nodig hebben een verhuis naar een woonzorgcentrum uitstellen. Ook mensen met een handicap of chronische ziekte zijn gebaat bij verpleging aan huis. Dat verhoogthun autonomie en vermijdt onnodige verplaatsingen.

We hebben geen resultaten gevonden in de geselecteerde zone.
Aarzel niet om contact op te nemen via +32 (0)2 445 59 40 zodat we u kunnen verderhelpen met uw zoektocht.

Thuiszorg geraakt hoe langer hoe meer ingeburgerd. Mensen zijn vragende partij om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen in hun vertrouwde omgeving. Thuisverpleging en andere thuiszorgdiensten maken dat mee mogelijk. Verpleegkundigen komen bij de patiënten aan huis in plaats van andersom: dat is comfortabel en makkelijk. Als u hulp nodig heeft bij uw persoonlijke hygiëne gaat het om dagelijkse handelingen zoals een douche, hulp bij het aankleden, bij uwkapsel of bij het tanden poetsen. Maar misschien heeft u een ongeval gehad, komt u uit het ziekenhuis of heeft u langdurige verzorging nodig? Ook daarvoor kunt u bij een thuisverpleegkundige uit uw buurt terecht. Zij beschikken over het nodige steriele materiaal, zijn opgeleid om mensen thuis te verzorgen en respecteren daarbij zeer strikt alle hygiëneregels (desinfectie, schoonmaken van wonden, beschermingsmateriaal, vervangen van verbanden…).

Op dezelfde manier kan thuisverpleging u ondersteunen om een terugkeer naar huis voor te bereiden als u uit het ziekenhuis komt en nog aan het revalideren bent. Ook in moeilijke tijden en wanneer er sprake is van palliatieve verzorging, kan u een beroep doen op thuisverpleging voor zorg en ondersteuning. De thuisverpleegkundige kan alle medische handelingen stellen waarvoor hij of zij bevoegd is. Denk aan het toedienen of doseren van medicijnen, inentingen, bloedafnames, het meten van bloeddruk, het verzorgen van wonden, diabetische zorgen, opvolgen van het patiëntdossier… Ook een medische pedicure aan huis bijvoorbeeld is mogelijk. Een vertrouwensrelatie is daarbij van groot belang. De gekwalificeerde thuisverpleegkundigen die aan huis langskomen, hebben dan ook veel oog voor de waardigheid van de patiënten. Ze nemen de tijd en hebben ook oog voor de sociale aspecten die daarbij komen kijken.

MySeniors.be helpt u een zelfstandige thuisverpleegkundige of een andere thuiszorgdienst vinden. Neem contact op per e-mail of telefoon. Bent u eerder op zoek naar hulp in het huishouden? Doedan beroep op een huishoudhulp. Ook daarbij kunnen we u helpen. Uw huisarts kan ervoor zorgen dat de thuiszorg goed georganiseerd verloopt. Het ziekenfonds komt bovendien vaak tussen.Thuiszorgaanbieders kunnen geconventioneerd zijn, waardoor hun tussenkomst (bijna) volledig ten laste van uw ziekenfonds valt. 

De provincie Limburg is een Vlaamse provincie in het oosten van België. In de provincie Limburg kanje heel wat interessante uitstapjes maken. De hoofdstad van de provincie is Hasselt, maar ook de rest van de groene provincie is een bezoekje waar. U kunt er genieten van lekkere bieren en wafels en wandel- en fietstochten. Hasselt zelf is onder meer gekend om zijn jenever- en modemuseum, maar ook Bokrijk en Maasmechelen shopping village zijn niet veraf. Limburg ligt immers op het kruispunt van de Benelux.