Woonzorgcentra (rusthuizen) in Brussel

U zoekt een woonzorgcentrum - rusthuis ?

Rusthuis of home vinden in Brussel? Hier vindt u snel een woonzorgcentrum (wzc) waar u langdurige zorg vindt door bekwame verpleging. De residentiële zorg in een rusthuis is volledig afgestemd op persoonlijke zorg en geneeskundigeverzorging voor de lange termijn.

Een aangepaste home voor iedereen

In de zorgcentra voor ouderenzorg zijn niet alleen verpleegkundigen aan de slag, maar ook kinesisten, therapeuten en logopedistendie kunnen instaan voor spraaktherapie of hulp bij het eten. U krijgt in een woonzorgcentrum dus veel meer dan enkel verpleegkundige diensten. Uiteraard is ook kost en inwoning altijd een onderdeel van de uitgebreide zorg van ieder rusthuis of home in Brussel.

De verschillende type woonzorgcentra

De woonzorgcentra zijn voor ouderen de klok rond een aangename woonomgeving met voortdurende zorg. Er zijn verschillende vormen van huisvesting voor senioren: van dagverblijf waarbij de senior ’s avonds in zijn eigen bed slaapt of kortverblijf na een ziekenhuisopname tot geassisteerde woonhuizen waarin ouderen permanent verblijven. Beschermd wonen kan een keuze zijn, omdat het medisch noodzakelijk wordt of omdat senioren en/of hun naasten ervoor kiezen te verhuizen met het oog op hun welzijn.

Een home dicht bij huis

Brussel telt heel wat verzorgingshuizen of homes. Net als andere particulieren kunnen residenten in een woonzorgcentrum bepalen waar ze wille nwonen. Er is zowel aanbod van rusthuizen in het centrum van de steden als op het platteland. Vaak hangt de keuze home samen met een mantelzorger en/of een familielid die kortbij wonen, maar ook met de vertrouwde omgeving waarin de oudere is opgegroeid.

 

MySeniors helpt u bij de zoektocht naar een rusthuis in Brussel hoofdstad. U kunt eenvoudig een plaats kiezen om te beginnen zoeken. Vervolgens kunt u filteren volgens de noden en het profiel van de toekomstige bewoner. Zo kunt u makkelijk het ene met het andere verpleeghuis vergelijken. Wenst u een privékamer? Wat voor langdurige zorgvoorzieningen zijn nodig? Hoe goed kan de bewoner nog zelf instaan voor de activiteiten van het dagelijks leven? Is er sprake van dementie, alzheimer of eventueel palliatieve zorg? Waarvoor komt de ziektekostenverzekering tussen? De respijtzorg in een woonzorgcentrum bestaat uit deels gesubsidieerde diensten maar bewoners betalen wel een maandelijkse som uit eigen zak. Ook daarover vindt u op onze website meer informatie, zodat u makkelijker kunt vergelijken. Wat u ook kiest, in een bekwame verpleeginrichting is de bewoner de klok rond verzekerd van degeorganiseerde zorg die hij of zij nodig heeft. Zo kunnen u en uw dierbaren gerust zijn.

Brussel is de Belgische hoofdstad en met het Europees Parlement ook de hoofdstad van Europa. Brussel is dan ook een stad met vel expatriates. In Brussel kan je heel wat interessante uitstapjes maken en u kunt er genieten van lekkere bieren en wafels. In Brussel zijn onder meer het koninklijk paleis, de vele art nouveau gebouwen, het Museum voor Schone Kunsten en de kathedraal zeker een bezoek waard. De internationale hogesnelheidstrein Thalys heeft er een vaste stop en Zaventem is als Brussel vliegveld vlakbij.