Thuiszorg Luxemburg

Zoekt u thuisverpleging in de provincie Luxemburg? We helpen u snel iemand te vinden uit uw buurt. Bij thuisverpleging kunt u terecht voor heel wat ondersteuning voor senioren: van hulp bij persoonlijke hygiëne tot verzorgingen het toedienen van medicatie.

Een beroep doen op thuisverpleging kan helpen om langerthuis te blijven wonen. Zo kunnen senioren die (tijdelijk) extra zorg nodig hebben een verhuis naar een woonzorgcentrum uitstellen. Ook mensen met een handicap of chronische ziekte zijn gebaat bij verpleging aan huis. Dat verhoogthun autonomie en vermijdt onnodige verplaatsingen.

Thuiszorg geraakt hoe langer hoe meer ingeburgerd. Mensen zijn vragende partij om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen in hun vertrouwde omgeving. Thuisverpleging en andere thuiszorgdiensten maken dat mee mogelijk. Verpleegkundigen komen bij de patiënten aan huis in plaats van andersom: dat is comfortabel en makkelijk. Als u hulp nodig heeft bij uw persoonlijke hygiëne gaat het om dagelijkse handelingen zoals een douche, hulp bij het aankleden, bij uwkapsel of bij het tanden poetsen. Maar misschien heeft u een ongeval gehad, komt u uit het ziekenhuis of heeft u langdurige verzorging nodig? Ook daarvoor kunt u bij een thuisverpleegkundige uit uw buurt terecht. Zij beschikken over het nodige steriele materiaal, zijn opgeleid om mensen thuis te verzorgen en respecteren daarbij zeer strikt alle hygiëneregels (desinfectie, schoonmaken van wonden, beschermingsmateriaal, vervangen van verbanden…).

Op dezelfde manier kan thuisverpleging u ondersteunen om een terugkeer naar huis voor te bereiden als u uit het ziekenhuis komt en nog aan het revalideren bent. Ook in moeilijke tijden en wanneer er sprake is van palliatieve verzorging, kan u een beroep doen op thuisverpleging voor zorg en ondersteuning. De thuisverpleegkundige kan alle medische handelingen stellen waarvoor hij of zij bevoegd is. Denk aan het toedienen of doseren van medicijnen, inentingen, bloedafnames, het meten van bloeddruk, het verzorgen van wonden, diabetische zorgen, opvolgen van het patiëntdossier… Ook een medische pedicure aan huis bijvoorbeeld is mogelijk. Een vertrouwensrelatie is daarbij van groot belang. De gekwalificeerde thuisverpleegkundigen die aan huis langskomen, hebben dan ook veel oog voor de waardigheid van de patiënten. Ze nemen de tijd en hebben ook oog voor de sociale aspecten die daarbij komen kijken.

MySeniors.be helpt u een zelfstandige thuisverpleegkundige of een andere thuiszorgdienst vinden. Neem contact op per e-mail of telefoon. Bent u eerder op zoek naar hulp in het huishouden? Doedan beroep op een huishoudhulp. Ook daarbij kunnen we u helpen. Uw huisarts kan ervoor zorgen dat de thuiszorg goed georganiseerd verloopt. Het ziekenfonds komt bovendien vaak tussen.Thuiszorgaanbieders kunnen geconventioneerd zijn, waardoor hun tussenkomst (bijna) volledig ten laste van uw ziekenfonds valt. 

De provincie Luxemburg is een Waalse provincie in het zuidoosten van België, aan de grenzen met het Groothertogdom Luxemburg en Frankrijk. In de provincie Luxemburg kan je heel wat interessante uitstapjes maken. De hoofdstad van de provincie is Aarlen en de provincie is erg rijk aan rivieren zoals de Semois of de Lesse. U kunt ergenieten van lekkere bieren, frietjes en wafels.